العـــــــــــــــــــــــابــــــــــر

كل ماهو جديد وشيق على الشبكه العنكبوتيه من ادب, ثقافه, فن, تكنولوجيا, مواد سمعيه وبصريهكل ذلك فى نطاق اسلامى
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جقائمة الاعضاءالمجموعاتبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طبقى المفضل.....(ملف متجدد)

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:16 pm



أخوتى الأفاضل.....



سوف أتناول معكم اليوم موضوعا شيقا عن الأطباق المفضلة لكل منا

وإن شاء الله إللى عايز يستفسر عن أى أكلة على الرحب والسعة موجودة أن شاء الله

ولكن أسمحوا لى فى البداية أن أضع تسلسل للأطباق المضافة تباعا حتى يسهل على المتصفح للموضوع أن يجد بسهولة طبقه المفضل

وعلى بركة الله نبدأ::::

1- الكبدة الأسكندرانى
2-الكشرى المصرى
3- الحواوشى المصرى
4-الممبار المحشى
5-ايس كريم بنكهات مختلفة
6-المهلبية بالفاكهة(بالمانجو وبالفراولة وبالمشمش)
7-اطباق من العدس(شوربة العدس-العدس بالشعرية-فتة العدس)
8-انواع من المقلوبة
9-كيكة البرتقال
10-طاجن العدس بجبه
11-أم على
12-الكرواسون
13-المسقعة باللحمة المفرومة
14-الارز باللبن
15-اطباق من الخبيزة(الخبيزة المصرية-فطائر الخبيزة)
16-سلطة الباذنجان بالطحينة
17-القطايف بالقشدة
18-الجلاش باللحمة المفرومة
19-الملوخية المصرية
20-سلطة الفتوش
21-البسبوسة
22-الكوسة باللحمة المفرومة
23-البسكويت المملح
24-الباميه الويكه
25-السينابون بالصور
26-سلطة الكول سلو
27-اصابع الجلاش اللذيذة
28-كور الدجاج المقلية
29-شوربة السبانخ بالكريمة
30-عجة سريعة
31-قلقاس باللحمة المفرومة
32-قوارب الباذنجان بالباشميل
33-البسكوت باليانسون
34-بسكوت القرفة
35-بسكوت جوز الهند
36-بسكوت النشادر
37-الكعك
38-الفايش
39-بسكوت السمسم
40-البتى فور
41- اللانكشاير





[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:20 pm

الكبدة الأسكندرانى

المقادير[/size]


نصف كيلو كبده بقرى مقطعه شرايح صفيره
2فلفل اخضر رومى وحار مقطع شرايح
1بصل مقطع شرائح
5 فصوص ثوم مدقوق
1طماطم مفرومه
بهارات منوعة مطحونة ( هيل قرفه كمون كزبره ملح فلفل اسود ............
زيت ذره

طريقه التحضير


فى طاسه كبيره نضيف البصل ونقلب دقيقه ثم الفلفل والثوم ونقلب جيدا حتى
تطلع الريحه حلوة نضيف الكبده ونقلب ثم نضيف كل التوابل ماعدا الكمون ثم
نصيف الطاطم ونقلب ونصيف ربع كوب ماء ونتركه يتشرب ثم نضيف الكمون فى
النهايه ونقدمه ساخن مع المكرونه او الارز او سندوتشات وبالهنا والشفا


الكشرى المصرى



المقادير:


2 كوب ارز مصرى مغسول ومصفى -
1 كوب عدس اسمر (عدس بجبه) مغسول -
1/2 كوب عدس أصفر مغسول
1/2 كوب مكرونة شعرية -
1/2 كيلو مكرونة مسلوقة -
3 بصلة كبيرة مقطعة جوانح رفيعة -
حمص (شامى) مسلوق (حسب الرغبة) -
قليل من زيت الذرة
زيت لتحمير البصل

لعمل الصلصة:

2 كوب عصير طماطم -
معلقة كبيرة صلصة معلبات -
2 فص ثوم مفروم -
1/4 فنجان خل ابيض -
كمون - ملح .
ويمكن عمل الدقة لمن يرغب ومقاديرها
ثوم مفروم
ملعقة كمون مطحون
1/4 كوب خل أبيض
1/2 كوب ماء
ويمكن اضافة صلصة حارة بالشطة او الفلفل الحمر

الطريقة

1-يسلق العدس الاسمر جيدا فى ماء وكمون وملح ويترك جانبا

2-نضع على النار قليل من الزيت ونحمر فيه الشعرية حتى يحمر لونها ثم نضيف
الارز الابيض المصرى ونقلب ونضيف العدس الأصفر و نقلب جيدا ونضيف الملح
ومن ثم نضيف الماء حتى يغطى الارز ويزيد عنه بارتفاع 2 سم ، يغطى ويترك
على النار الهادئة حتى يتم النضج

3-نحمر البصل الجوانح فى الزيت حتى يصبح لونه غامق ونرفعه على ورق مطبخ وذلك لاضافته على وجه الطبق

4-تجهيز الصلصة : نضع قليل من الزيت فى طنجرة ثم نضيف عصير الطماطمحتى
تتسيك وبعد ان يقترب من الاستواء نضيف الصلصة المعلبة والثوم والكمون
والملح وستظهر الرائحة الذكية ونتركها 5 دقائق

5-لإعداد الدقة نضيف كل المقادير الخاصة بها معا و نقلبها علىالنار لمدة 3 دقائق

6-لإعداد الصلصة الحارة نأخذ مقدار من صلصة الطماطم فى إناء ونضيف لها الشطة او الفلفل الحمر

7-يغرف العدس والارزأولا ويوضع فوقه قليل من المكرونه المسلوقة الساخنة
وفوقها الصلصةالساخنة (اضافة الصلصة الحارة والدقة اختيارى) ثم نضيف العدس
الأسمر و البصل المحمر والحمص المسلوق على الوجه وبالهنا والش
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:20 pm


أخوتى الغاليين
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

عدت لكم مع طريقة عمل الحواوشى

على بركة الله نبدأ

الحواوشى الأسكندرانى

المقادير

للعجينه:

1ملعقة سكر صغيرة
ا ملعقة خميرة كبيرة
3/4 كيلو دقيق
1 ملعقة زيت
كوب ماء
للخلطة:

3/4 كيلو لحم مفروم
8 بصلات مفرومين
ا ملعقة فلفل اسودوملح
2 ملعقة كبيرة زيت
بقدونس مفروم
ملعقة بهارات لحم مشكلة مطحونة
نصف ملعقة شطة حمرا حارة لمن يرغب

الطريقة:

الخلطة:


نضيف جميع مقادير الخلطة معا ونقلبها جيدا

العجينة:
السكر + الخميرة فى ربع كوب ماء او اقل ويكون الماء دافى ويوضع فى مكان دافئ ومظلم لمده 10 دقائق ليخمر
نضع الدقيق ونفتحه من المنتصف ونضع عليه الخميرة + ملعقة الزيت ويقلب مع
اضافة قليل من الماء( نص الكوب مثلا)ونزيد ماء كلما احتاج الخليط بحيث
تكون النتيجه ان العجين لا يلزق فى اناء العجن
بعد تجانس العجين تعجن باليد لمده 5 دقائق حتى تصير يتمط قليلا ومتماسكة
لا تقطع اثناء الشد تندى بالماء وتترك ساعة ثم تعجن مرة اخرى ل 5 دقائق
وتترك نص ساعه
تقطع وحدات حجمها حسب الرغبة وتوضع فيها الخلطة السابقة وتغطى كل قطعه
عجين بقطعه اخرى وتلزق الاطراف فى بعضها ونمسح وجهها بالماء باليد
توضع فى فرن ساخن لمده نص ساعه حتى تلاحظة ان الوجه احمر
او لنتيجه احسن توضع على بلاطه كبيرة داخل الفرن

الحواوشى القاهرى:

نفس مقادير الخلطة السابقة وطريقة عملها
تستبدل العجينة بالخبز الاسمر
يشق كل رغيف من جانبه ويملأ بجزء من الخلطه السابق اعدادها
يلف كل رغيف فى ورق فرن او ورق زبده
يرص فى صاج الفرن ويدخل الفرن حتى ينضج مع مراعاة تقليبه على الجانب الأخر
وبالهنا والشفا

والى اللقاء مع طبق جديد










__________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:21 pm

أحبائى فى الله أخواتى وأخوتى

مازلت أكرر لكم أننى على الرحب والسعة لتلبية وصفة أى أكلة تريدونها

وأى أخ أو أخت لديه طريقة أخرى أو وصفة أخرى لنفس الأكلة يفيدنا جميعا بها

والآن على بركة الله نبدأ أكلتنا اليوم هى الممبار المحشى يارب يعجبكم

الممبار المحشى

المقادير

مقدار من المصارين المقلوبه و المنظفه جيدا جدا بالليمون والملح والخل والدقيق وتكحت بالسكينةجيدا حتى تزال

منها الدهون او تدعك فى مصفى وتنقع فى خليط التنظيف ساعه وبعدين تتشطف جيدا وتغسل بقليل من سائل

غسيل الاطباق ثم تشطف جيدا لحد ما تطلع بيضاء وشفافه تماما بس خدى بالك من الشطف جيدا لانها بتشرب

الملح اتاكدى انها غير مملحه

2 بصلة كبيرة مفرومة -- رأس ثوم مفروم

3 أكواب عصير طماطم.......2ملعقة صلصة طماطم

ملح- فلفل- كمون- بهارات لحم-قليل من الشطةالحمرا لمن يرغب

كوب بقدونس - كوب شبت - كوب كسبرة

زيت نباتى

3 أكواب رز مصرى

زيت للتحمير

الطريقة
1 - نحمر البصلة فى الزيت و بعد 5 دقائق نضيف الثوم وبعد قليل نضيف عصير الطماطم و

وصلصة الطماطم و البهارات والملح والفلفل الاسود والشطة فى حالة استعمالها نتركها

حتى تتسبك وتشرب مائها

2 - نطفىء النار و نضيف الشبت و البقدونس و الكسبرة و الرز و نقلب جيداً

3-احشى الممبار واعمليه حلقات واقفليها باعواد الخشب او بالخيط مع مراعاه عدم ملئه

حتى لا ينفجر عند السلق

4-يسقط الممبار فى الماء المغلى ويترك ليتسلق ثم يصفى ويقلى فى الزيت الحار وبالف

هنا وشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:24 pm

اخوتى

الأيس كريم ووصل:

طريقة عمل الايس كريم بنكهات مختلفة:

نكهة الفانليا:

المقادير:
كيلو لبن
بياض 6 بيضات+فانيليا
سكر حسب الرغبة
كاكاو بودرة غامق
كريم شانتيه

الطريقة:

1-نضع اللبن وبياض البيض والفانيليا علي النار ونقلب حتي يغلي ويتخن شوية ونحليه بالسكر ثم نرفعه من علي النار
2-نتركه بيرد شوية وبعدين ندخله الفريزر لمدة ساعتين
3-نكون جهزنا الكريم شانتيه نحطه علي اللبن والبيض بعد ما يطلع من الفريزر
4-لحد كدة هنكون عملنا ايس كريم بنكهة الفانيليا

نكهة الكراميل الاكثر من رائعة:

نسيح زبدة علي النار ونحرق معاها شوية سكر حتي يكون لونه بني مش غامق اوي عشان ميمررش وفي الاخر نحط شوية ماية حتي ميبقاش تخين
ونحطه علي الخليط الاول(اللبن والبيض والكريم شانتيه)


نكهة الشوكولاتة:

نذوب كاكاو غامق في شوية ماء علي النار ونقلبه ثم نضيفه للخليط الاساسي

نكهة الفراولة:

لو عندك فراولة محفوظة تضربيها في الخلاط مع شوية لبن وممكن نضيف لها حلوي مسكرة وتضاف للخليط
وندخل كله الفريزر....
وبالهنا والشفا




<hr style="color: rgb(177, 187, 207);" size="1">








المهلبية وحلاوة المهلبية بالفاكهة

المهلبية بالمانجا

المقادير:


4 كوب حليب
كوب سكر
كوب عصير مانجو
3 ملاعق نشا
معلقة صغيرة فانيليا

الطريقة:

نضع الحليب على النار مع السكر لحد ما يغلى
ازوب النشا فى شوية حليب او ماء قليلة ثم اضعها على باقى الحليب
شوية شوية واقلب اقلب
جامد وبسرعة لحد ما الحليب يغلى
اضع عصير المانجو على الحليب واقلب لحد ما يغلى ثم اوطى النار
لمدة 5 دقايق ثم اضع الفانيليا واقلب تقليبة ثم اشيله من على النار
اغرفة فى الاطباق او الكؤس وممكن تزوقى الوجة زى ما انتى عاوزة
ممكن بالمكسراتأو جوز الهندوالقرفة



المهلبية بالفراولة

المقادير


4 كوب حليب
كوب سكر
كوب عصير فراولة
3 معالق نشا
معلقة صغيرة فانيليا

الطريقة

نضع الحليب على النار مع السكر لحد ما يغلى
ازوب النشا فى شوية حليب او ماء قليلة ثم اضعها على باقى الحليب
شوية شوية واقلب اقلب
جامد وبسرعة لحد ما الحليب يغلى
اضع عصير الفراوله على الحليب واقلب لحد ما يغلى ثم اوطى النار
لمدة 5 دقايق ثم اضع الفانيليا واقلب تقليبة ثم اشيله من على النار
اغرفة فى الاطباق او الكؤس وممكن تزوقى الوجة زى ما انتى
عاوزة ممكن بالمكسرات او جوز الهند مع القرفة



المهلبية بالمشمش

المقادير:


4 كوب حليب
كوب سكر
كوب عصير مشمش
3 معالق نشا
2 معلقة كبيرة ماء ورد( اختيارى)

الطريقة

نضع الحليب على النار مع السكر لحد ما يغلى
ازوب النشا فى شوية حليب او ماء قليلة ثم اضعها على باقى الحليب
شوية شوية واقلب اقلب
جامد وبسرعة لحد ما الحليب يغلى
اضع عصير المشمش على الحليب واقلب لحد ما يغلى ثم اوطى النار
لمدة 5 دقايق ثم اضع الماء ورد واقلب تقليبة ثم اشيله من على النار
اغرفة فى الاطباق او الكؤس وممكن تزوقى الوجة زى ما انتى عاوزة ممكن بالمكسرات او جوز الهند مع القرفة

وبالهنا والشفا








__________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:25 pm

على بركة الله نبدأ

أطباق من العدس

{شوربة العدس..............العدس بالشعرية.................فتة العدس}



الشوربة

المقادير:

كوبين عدس أصفر منقى ومغسول

بصلة مقطعة

طماطماية او 2 مقطعة مكعبات

فصين ثوم مهروس

ملح، فلفل، كمون

ثمرة بطاطس مقطعة مكعبات

3 جزرات أو 4 مغسولين ومقطعين حلقات

الطريقة :

اغلي العدس والطماطم والجزر والبطاطس والبصل في الماء لحد ما يستوي

اضربيه في الخلاط بالماء بتاعه كويس ولو حاسة انه محتاج ضفي له ماء تاني علشان يكون ثقله مضبوط

رجعي الخليط في الحلة وضيفي له الملح والفلفل والكمون والثوم يمكن اضافة قليل من الشطة الحمرا لمن يرغب

واتركيه لحد ما يغلي

يمكنك التحكم فى ثقل الشوربة من خلال كمية الماء المضافة

وكده تكون الشوربة جاهزة وبالهنا والشفا



العدس بالشعرية

تحمري شوية شعرية في زيت أو سمنة وتحطيها مع العدس الشوربة السابق اعداده

تغلي لحد ما تستوي الشعرية وتضبطى الملح وبالهنا والشفا




فتة العدس

المقادير والطريقة:

رغيف عيش مقطع ومحمص في السمن او الزيت (وممكن تزودي العيش زى ما تحبي)

جزء من شوربة العدس اللي عملناها بس من غير الشعرية

اخلطي العيش المحمص مع الشوربة وهى ساخنة وغطيها لمدة خمس دقائق او 10 علشان العيش يطرا شوية

حمري فصين ثوم مفرومين في معلقتين سمنة وضيفي لهم خل (زى دقة الفتة العادية)

بعد العيش ما يطرا رشي عليه الدقة بالخل والثوم

وقدميه مع الشوربة وعيش محمص عادي وبصل أخضر

(بالهنا والشفا)

يارب تعجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:27 pm

أخوتى الغاليين

أشكركم على متابعتكم لموضوعى وحرصكم على التواصل بيننا

وأبدأ بطريقة عمل المقلوبة

وهى أكلة فلسطينية اساسا لكنى احبها جدا



وتوجد انواع من المقلوبة........مقلوبة الباذنجان....... مقلوبة القرنبيط.........أو مقلوبة الكوسة

وعلى بركة الله نبدأ

المقلوبة

المقادير:-


- كيلو و نصف لحم ضأن.أو لحم بقرى
- 4 أكواب أرز مصرى مغسول ومنقوع
- 8 بصلات متوسطة الحجم.
- 5 باذنجانات متوسطة الحجم.
- 4 حبات طماطم حمراء.
- 8فصوص ثوم مدقوق.
- ملعقة صغيرة فلفل أسود.
- ملعقة طعام ملح.
- 7 أكواب و نصف ماء.
- ملعقة صغيرة بهارات.

الطريقة:-

- اسلقي اللحم لمدة ساعتين، و انزعي ما يظهر على وجهه من الريم وأضيفى لماء السلق بصلة مقطعة صغيرا وملح وفلفل والبهارات
- قطّعي الباذنجان إلى شرائح طويلة و اقليها في زيتٍ عميق، ثم ارفعيها من الزيت و ضعيها على ورق نشاف لامتصاص الزيت الزائد.
- قطّعي البصل و اقليه بالزيت.
- قطّعي الطماطم إلى شرائح و صفّيها في قاع القدر.
- صفّي اللحم فوق الطماطم، و وزعي فوقه الثوم، فالباذنجان، فالبصل، ثمّ ضعي الأرز. .
- صبّي ماء اللحم في القدر، و غطّيه، و اتركيه ليغلي.
- ضعي تحت الطنجرة صفيحة معدنية على النار، و اتركيها على نار هادئة لمدة 30 دقيقة.
- اتركيها قليلاً، ثم اقلبيها في طبق التقديم. وبالهنا والشفا


ملحوظة:

1-يمكن استبدال اللحم بالفراخ المسلوقة والمحمرة قليلا فى زيت

2-يمكن استبدال الباذنجان بالقرنبيط كما يلى :
نحضر قرنبيطة متوسطة ونقطعها إلى زهرات صغيرة وتتحمر فى الزيت وترص فى القدر بدلا من الباذنجان

3-كذلك يمكن استخدام الكوسه كما يلى:
نحضر كيلو كوسه ونقشره ونخرطه حلقات وترص فى القدر بدلا من الباذنجان
يارب تعجبكم


ثانيا طريقة عمل كيكة البرتقال

المقادير:

كوب كبير دقيق
ثلاث ارباع كوب سكر ناعم
4 بيضات
ثلاث برتقالات متوسطه (او كوب عصير برتقال)
مبشور قشر البرتقال
نصف كوب زيت ذره
ملعقه صغيره فانيليا
ملعقتين صغيرتين بايكنج بودر

الطريقة:

- يضرب البيض مع الفانيليا جيدا بمضرب البيض لمده ربع ساعه و ان لم يوجد لديك مضرب يوضع في الخلاط بنفس المده .
- نضع السكر ثم نضع زيت الذره و نقلب جيداً .
- نقوم ببشر قشر البرتقال بالمبشره ثم عصر البرتقال .
- نضع عصير البرتقال و قشر البرتقال المبشور علي المقادير السابقه و نقلب , ان لم ترغبي في وضع القشر ذلك حسب الذوق .
- يخلط بايكنغ بودر علي الدقيق و يقلب جيداً ثم ينخل و يوضع علي المقدار السابق و يقلب الخليط برفق حتى يتجانس .
- تدهن صينيه متوسطه الحجم بملعقه من الزبده السائله ثم ترش بملعقه كبيره من الدقيق و ذلك حتي لا تلتصق الكيكه بالصينيه .
- نضع بعد ذلك المقدار في الصينيه ثم تدخل الفرن المتوسط الحراره و تترك حتى تنضج .
وبالهنا والشفا









__________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:28 pm



طاجن عدس اسود ( بجبة )

المقادير


نص كيلو عدس اسودبجبه
بصلة كبيرة مبشورة
راس ثوم مهروس
كيلو طماطم
كوب فلفل اخضر مقطع صغير
ربع كوب خل
ملح – فلفل – شطة
سمنة او زيت

الطريقة

نسلق العدس فى ماء مغلى لحد ما يستوى نص سوا ثم صفية من الماء
نحمر البصل والثوم لحد ما يصفروا ثم نضع الخل
ثم الفلفل الاخضر وقلبيه 5 دقائق ثم نضيف الطماطم المقطعة قطع صغيرة
ونترك الخليط على النار لحد ما يتسبك نضع كوب ماء و الملح والفلفل والشطة
ونخليهم لحد مايغلوا ثم نضيف لهم العدس تقليبتين لحد ما يغلىوويكمل السوا
نضع المقدار كله فى طاجن وندخله الفرن حوالى ربع ساعة
وبالهنا والشفا



أم على:

المقادير:


2-كوب كورن فليكس
كوب و نصف حليب
ربع كوب سكر
نصف كوب جوز هند مبشور
نصف كوب بندق مجروش (مكسر )
نصف كوب زبيب
علبة قشطة


الطريقة:

- اخلطي الحليب مع السكر و ضعيه على النار مع التحريك حتى يغلي .
- صفي نصف الكورن فليكس في صينية بايركس , رشي فوقه نصف الزبيب و نصف البندق و نصف جوز الهند .
- اضيفي باقى الكورن فليكس ثم باقى الزبيب و البندق و جوز الهند .
- اسكبي الحليب المغلى في الصينية برفق , ثم ساوى القشطة على الوجه .
- ضعي الصينية فى الفرن لتحمير الوجة فقط و قدمي الطبق ساخناً .

ملحوظة:

إذا لم يتوفر الكورن فليكس يمكن استخدام خبز رقاق ويقطع الخبز إلى قطع
صغيرة ومتوسطة وتحمص في الفرن مع السمن ثم يرص في صينية البايركس

وكذلك إذا لم ترغبوا فى استخدام القشطة يمكن استبدالها بنصف باكو زبده او 3 ملاعق سمن بلدى

وبالهنا والشفا



والان مع:::

الكرواسون



المقادير:


4 اكواب دقيق
4 ملاعق حليب بودر
كوب صغير زيت
كوب صغير سكر
رشة ملح صغيرة
ملعقتين خميرة
كوب و ربع ماء دافي
الحشوة: جبنة ,زعتر,قشطة

الطريقة:

ندوب الخميرة بالماء مع السكر و الملح و الزيت

و نضيف الحليب و نضيف الدقيق بالتدريج

و نحركه إلى أن يصبح عجين طرية ومتماسكة

و نغطيه و نتركه ساعةحتى يختمر

الحشو: يمكن اختيار الحشو الذى تفضله
1-زعتر + زيت زيتون
2-جبن فيتا + بقدونس أو نعناع طازج
3-جبن شيدر

الطريقةاللف:

يرق جزء من العجين على شكل دائرة و يقطع إلى ثمان أو أربعة أجزاء ويوضع فى كل جزء قليل من الحشو
ابرمي كل جزء على شكل أسطوانة ثم أثني الطرفين على شكل هلال
ادهني السطح بصفار بيضة مخلوط مع ملعقتي طعام حليب نيدو سائل
و رشيه بالسمسم أو حبة البركة حسب الرغبة وثم تدخل الفرن من اسفل ثم من اعلى

بالهناوالشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:29 pm



أقدم لكم اليوم طبقين من الأكلات المفضلة

المسقعة باللحمة المفرومة:

المقادير:


ا ك باذنجان رومي
1/2 ك لحمة مفرومة
3 بصلات متوسطة
2 كوب عصير طماطم
2 ملعة صلصة طماطم
3حبات طماطم مبشورة
ملح و فلفل اسود و بهارات
قليل من الشطة الحمرا (الفلفل الاحمر)
ربع كوب ماء
زيت للقلي
2 ملعقة زيت

الطريقة:

الاول نجهز اللحمة المفرومة (العصاج)

نبشر بصلة و نضيف لها شوية ملح و فلفل اسود و بهارات والشطة لمن يرغب و
نقلبها كويس ثم نضيف اللحم و نخلطه جيدا و نضيف كمية بسيطة من الزيت،
حوالي نصف ملعقة و نضعها على النار لتنضج على نار هادية، مع التقليب من
فترة لأخرى.ثم نضيف الطماطم المبشورة وربع كوب الماء ونتركها على النار
حتى تشرب مائها وتنضج

بعدين نحضر طبق فيه ماء بملح، و نقشر الباذنجان و نقطعه حلقات سمك الحلقة
حوالي 1 سم و نضعها في الماء بالملح حتى لا يسود لون الباذنجان بسبب
الحديد و تعرضه للجو. بعدين نقلي الحلقات في زيت غزيرثم نضعها على ورق
ليمتص الزيت الزائد.

في صينية فرن نضع ملعقة و نصف زيت و نقطع بصلتين قطع صغيرة و نصفرها في
الزيت الى ان تذبل، ثم نضيف عصير الطماطم و الملح و الفلفل و البهارات و
نتركها تتسبك (تتقل و تغلظ في السمك). نضيف للصلصة العصاج اللي عملناه و
نضيف كمية معقولة من الماء ثم نضيف حلقات الباذنجان المقلية و نظبط الملح.
نتركها تغلي قليلا ثم ندخلها الفرن بعض الوقت ليحمر الوجه و يتشرب
الباذنجان الصلصة جيدا.
وبالهنا والشفا



والآن مع الطبق الثانى وهو:

الارز باللبن

المقادير :


6كوب لبن _ 9 ملاعق ارز _ السكر حسب التزوق _ملعقة كبيرة جوز هند _او نص
ملعقة صغيرة فانيليا _ زبيب او مكسرات مفرية او قرفة الزواق لرغبتكم .

الطريقة:

اغسل الارز و احطة على النار وعلية ماء مغطياة ب 2سم وعلى نار هاديه حتلاقية استوى او يقرب للسوى و يكون شرب الماء
اضع علية السكر مع التقليب حتلاقية داب اسرع
ثم اضع اللبن مع التحريك المستمر علشان مايفورش و نضبط تانى السكر
هاتى ربع كوب ماء و زوبى فية 2 ملعقة كبيرة نشا كويس و اسكبى واحدة واحدة
على الارز باللبن و بأيدك التانية بتقلب لحد ما تلاقى الارز بدء يتخن ضعى
الجوز الهند وقلبى و اطفى النار و اغرفية و كل مايبرد حيمسك نفسه شوية
كمان
بعد ما يبرد ضعيه فى الثلاجة
و بالهنا و الشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:31 pm



اليوم مع اطباق من الخبيزة


الخبيزة من النباتات الورقية من فصيلة السبانخ والملوخية

أقدم لكم اليوم طبقين من الأكلات المفضلة من الخبيزة

الخبيزة المصرية :

المقادير :


كيلو خبيزة
حزمة سلق
2 حزمة كسبرة خضراء
نصف حزمة شبت ( كمية قليلة )
نصف كوب أرز مغسول
2/1 رأس ثوم مفرى
ملعقة سمن
ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة ناعمة
2/1 كيلو لحم حمرا قطع

الطريقة :

تنظف الخبيزة وكذا السلق وتقطف وتغسل مرارا ثم تصفى من الماء وتسلق مع السلق فى قليل من الماء ثم تضرب بالخلاط
تسلق اللحم مع البصل
تصفى الشوربة من البصل وتعاد على النار مع اللحم المستوى ويضاف الأرز النىء إلى أن ينضج
تضاف الخبيزة للشوربة مع اللحم والأرز وتغلى 5 دقائق
يفرم الشبت والكسبرة وتضاف للخليط السابق 5قائق
تعمل التقلية بوضع الثوم والكسبرة الناشفة مع السمن وتشوح على النار وتضاف للخبيزة وترفع من على النار
بالهناء والشفاء


فطائر الخبيزة :

المقادير:


حزمة خبيزة أو كيلو منها مفروم -
كزبرة خضراء وكزبرة ناشفة
-ثوم 6 حصوص -ملح حسب الرغبة .

العجينة :

2كأس طحين عادي و1 كاس طحين اسمر
ملعقة صغيرة خميرة فورية
كاس ونصف ماء فاتر -
ملعقتين سمن مذاب .


الطريقة:

تغسل الخبيزة وتقلى بكاس زيت زيتون على نار خافتة.ثم تضاف للمقادير الباقية .
العجينة توضع المقادير الجافة ثم بقية المقادير مع مراعاة ان يكون الماء دافئ.
تعجن جيدا وتترك لمدة ربع ساعة لتهدأ العجينة
تقسم العجين الى كور متساوية الحجم وتحشى كل كورة منها بجزأ من خلطة الخبيزة
يطغط على كل كورة بعد غلقها جبدا براحة اليد
ترص فى صاج الفرن وتدخل الفرن حتى تنضج
وبالهنا والشفا

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:32 pm


سلطة الباذنجان بالطحينة:

المقادير:


ثلاث بذنجان كبيرة
+ 2 ملعقة كبيرة طحينة
+ ثوم مهروس
+ عصير 2 ليمونة
+ زيت ذرة + ملح

الطريقة:

يوضع البذنجان فى الفرن حتى تكرمش القشرة وتشوى تخرج من الفرن وتترك قليلا لتبرد
ثم تقشر باليد ويوضع البذنجان فى الخلاط ويطحن جيدا
ثم نضعه فى وعاء زجاجى ثم نضع عليه الثوم والملح والليمون والزيت ويقلب جيدا
ثم نضع الطحينة ويقلب الخليط جيدا واذا كانت ثقيلة جدا يمكنك وضع بعض
الماء وتقلب جيدا وسمكها المفروض ليست سائلة ولكن متوسطة الكثافة وتقدم مع
الأسماك او اللحوم وبالهنا والشفا

طبق الحلوى اليوم هو:

قطايف بالقشدة:

المقادير:


نصف كيلو قطائف جاهزة
2 علبة قشدة
3-زيت للتحمير
4 - 2 أكواب شيرة الحلويات (شربات)
فستق مطحون للتزيين

الطريقة:

1- فرقي دوائر القطائف عن بعضها.
2- ضعي في كل حبة قطائف ملعقة قشطه صغيرة
3-أغلقى حبة القطايف جيدا
4-تحمر فى الزيت وتنشل على ورق للأمتصاص الزيت الزائد
3- صفي حبات القطائف في طبق التقديم وقدميها بعد أن تزينيها بالفستق الحلبي وتسكبي فوقها شيرة الحلويات حسب الطلب.
وبالهنا والشفا

ملاحظة:

لو أردت تحضير عجينة القطائف بنفسك،
اعجني كوبا دقيق مع ملعقتان صغيرتان من الخميرة المذوبة في ربع كوب ماء دافئ ورشة ملح في الخلاط الكهربائي.
ثم أضيفي كوبا ماء تدريجيا، وتابعي الخلط،
غطي العجينة وأتركيها لمدة ساعة في مكان دافئ حتى تنتفخ،
ثم أضيفي إلى العجينة ملعقة صغيرة من كربونات الصودا،
و6 نقاط عصير حامض وأخفقي الخليط
وضعي مقلاة خبز القطائف على النار وابدأي بسكب 1-2 ملعقة طعام لتشكلي
دائرة بقطر 12 سم وبعد أن تجف ارفعيها وضعيها جانبا حتى تبرد
وهكذا...وبالهنا والشف
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:33 pm


أخوتى الأفاضل

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

واليوم اقدم لكم

الجلاش باللحمة المفرومة

المقادير


باكت جلاش
قالب زبده كبير مغلى على النار

مقادير الحشوه( العصاج)
نصف كيلو لحم مفروم
2 بصله كبيره مبشورة
قرن فلفل حار حسب الرغبه
ملعه زيت
وبهارات ملح وفلفل وبابريكا وهيل مطحون
كوب حليب سائل + بيضتين + ملح وفلفل وقرفه ناعمه ( مضروبين فى الخلاط )
جبن مبشور حسب الرغبه


الطريقه :

تجهز الحشوه يقلى البصل فى الزيت فى مقلاه ويضاف الفلفل واللحم والتوابل وتعصج جيدا الى ان يصبح لونها بنى
تجهز صينيه فرن كبيره وتدهن بالسمن
وتوضع نصف طبقات الجلاش وتدهن كل طبقه بالسمن السائح
ثم يفرش الحشو وتوضع باقى الطبقات وتدهن ايضا كل طبقه بالسمن
ثم تقطع سمبوسكات او مربعا وتغطى بطبقه جلاش
وتدخل الفرن لمده ربع ساعه ثم تخرج وتنزع طبقه الجلاشه الاخيره
وتشرب بخليط الحليب والبيض وترش بالجبن المبشور حسب الرغبه
وتدخل الفرن مره اخر الى ان يحمر الوجه وتترك لتبرد وترص فى طبق التقديم
وبالف هنا وشفا

ملحوظه يجب ملاحظه الجلاش من تحت ليتحرق يعنى لما يتحمر من تحت اطفى من تحت وولعى من فوق فقط


الملوخية المصريــــــة

المقاديــر :-


* 3اكواب مرقة لحم
*1ك ملوخية خضراء
*10 فصوص توم كبير
* ملح
* -كزبرة جافة -ملعقة
* زيت او سمن

ملاحظة

ممكن الاستعانة بالمرقة التى تفضلوها {دجاج-لحم-بط-ارانب}
على حسب الدوق الشخصى.

الطريقة

- بعد غسل الملوخية وتقطيفها تقطع بالمخرطة حتى تصبح ناعمة جدا

- بعد غلى المرقة نضيف الملوخية وبمجرد ان تغلى دقيقة نرفعها من النار .لاتضعى
الغطاء على الاناء حتى لاتهبط الملوخية .

- نفرم الثوم مع الملح والكزبرة الجافة ناعما ثم نحمرهم فى السمن او الزيت حتى يصبح
لونها دهبى .

- نضيف التوم المحمر على الملوخية ونضع الغطاء.

- تقدم الملوخية مع الارز الابيض.

- إذا لم تتوفر الملوخية الخضراء ممكن ان نستخدم الملوخية المجمدة
ولكن سنستخدم كوب او كوب ونصف مرقة لان الاكياس المجمدة غالبا ما تكون اقل من
النصف كيلو.

بالهنا والشف
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:33 pm





<hr style="color: rgb(177, 187, 207);" size="1">







اليوم مع الفتوش

المقادير:


1- رأس خس صغير .
2- ثلاث خيارات متوسطي الحجم .
3- أربع حبات طماطم .
4- أربع عيدان بصل أخضر طويل .
5- قليل من النعناع الأخضر .
6- عشرة رؤوس فجل أحمر .
7- رغيفين خبز عربي محمر .
8- ليمون للعصر .
9- ملح .
10- زيت زيتون .



الطريقة:

تقطع جميع المقادير السابقة عداء الخبز.
- يخلط زيت الزيتون مع كمية مناسبة من الملح وعصير الليمون.
- يقطع الخبز إلى قطع صغيرة مربعة الشكل ثم يوضع على المقادير السابقة.
- يتبل بمخلوط الملح والليمون و زيت الزيتون .

ملحوظة:

يمكن تحمير الخبز المقطع فى قليل من الزيت او يمكن تحميصه بالفرن ثم يضاف للسلطة

وبالهنا والشفا




معى اليوم طريقة سهلة للبسبوسة

المقادير:


2ونصف كوب سميد
- 1 علبة لبن زبادي ( روب)
- 1 ونصف كوب سكر
- 1 ونصف ملعقة باكينج باودر
- نصف ملعقة شاي فانيليا
- نصف كوب زبدة سايحة
-كوبان من الشيرة(الشربات)

الطريقة:
- يوضع اللبن والزبدة والسكر ويخلطوا جيدا حتى يذوب السكر
- يوضع الباكينج باودر والفانيليا ويقلب
- يوضع السميد بالتدريج مع التقليب المستمر حتى ينتهي
- يمسح سطح الصينية بالزبدة ويرش بالقليل من الدقيق ويصب الخليط
- يدخل الفرن حتى ينضج ثم يخرج ويسقى بالشيرة ثم يعاد في الفرن قليلا لكن بعد إغلاقه

مقادير الشيرة:
كوبان سكر+كوبان ماء+ملعفة صغيرة عصير ليمون
توضع المقادير فى قدر على النار حتى الغليان لمدة ثلاث دقائق

بالهنا والشفا








____
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:34 pm



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اليوم مع:

صنية الكوسة باللحم المفروم

المقادير::

1ك كوسة مقطعة حلقات
نصف ك لحم مفروم
2 بصلة مبشورة
2كوب عصير طماطم مصفي
ملح -فلفل-بهارات مشكلة- قليل من الشطة الحمرا لمن يرغب
1ملعقة سمن

الطريقة
نضع البصل مع اللحم علي النار حتي يغلي ونضيف له البهارات والشطة فى حالة استخدامها
نضيف الطماطم والملح والفلفل والسمن
نتركها لتغلي حوالي دقيقتين
نضع الكوسة ونقلب ثم نضعها في صنية ونزودها بالماء اذا احتاجت
ثم ندخلها الفرن علي نار متوسطة حتي تستوي
وبالهنا والشفا

الطبق الثانىاليوم هو::::

البسكويت المملح


المقادير:
2 كوب دقيق.
1 ملعقة صغيرة ملح.
نصف ملعقة صغيرة بيكنج باودر.
ربع كوب زبدة.
نصف كوب لبن حليب.
1 بيضة.

الطريقة:
- تخلط المكونات الجافة جيدا وتقطع الزبدة وتخلط معهم حتى يتم الحصول على خليط متجانس.
- يضاف اللبن والبيض ويخلطوا حتى تحصلين على عجينة متماسكة.
- يرش سطح بالدقيق وتفرد العجينة بحيث تكون رفيعة جدا وتقطع بشكل مربعات أو دوائر ويخرم كل مربع بالشوكة.
- تخبز في الفرن في صينية مدهونة بالزيت عند درجة حرارة 205 درجة مئوية
حتى يميل لونة إلى البني الفاتح (لمدة 10 دقائق) وعند الخروج من الفرن ترش
بالملح الخشن وهي ساخنة.

وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:36 pm



البامية الويكة

المقادير

نصف كيلو بامية
ربع كيلو لحم
2 ملعقة كبيرة سمن
بصلة كبيرة مبشورة
ملح- فلفل-شطة
ملعقة كبيرة كزبرة ناعمة
ثوم
ملعقة سمن للتقلية

الطريقة

تغسل البامية وتقمع وتترك لتجف ثم تقطع قطع صغيرة وتحمر في السمن وتنشل
تحمر البصلة في السمن المتبقي حتي يصفر لونها ثم يضاف اللحم وتتبل
وتهدا النار حتي يجف ماؤها ثم يضاف كوب من الماء وتترك حتي تنضج
تضاف البامية الي اللحم وتقلب حتي تنهري ثم تضاف الشطة وقليل من الماء اذا احتاجت

يدق التوم و الكزبرة وتحمر في السمن ثم يضاف الي البامية وتقلب وتترك علي نار هادئة
10 دقائق وتقدم
ممكن تقدم مع الرز المفلفل وبالهنا والشفا

والآن مع:::::::

طريقة عمل السينابون بالصور




المقادير

5 ملاعق زبده
نص كوب ماء
3 -5 ملاعق عسل
2 ملعقه لبن رايب
3 ملاعق حليب بودره
3-4 كوب دقيق
بيضه كبيره كثير او ممكن بيضه ونص يعني صفارها بس
فانيلا
1ونص ملعقه خميره
رشه ملح
1 ملعقه زيت ذره

الحشوه
سكر وقرفه وممكن مكسرات جوز و 2-3 ملاعق زبده ذائبه

التغطيه
نص كوب سكر ناعم
فانيلا
3-5 ملاعق حليب سائل

الطــــــريقة

حطي الزبده والماء والحليب واللبن والعسل على نار وسط علشان يذوبوا
ويتجانسوا مع بعض وبعدين حطي الدقيق والخميره وخلطيهم واخفقي البيضه مع
الفانيلا واضيفي الخليط اللي على النار بس يكون مش ساخن كثير خليه يبرد
يعني يصير دافي وسط وحطيه على الدقيق والخميره وحركي ومن ثم اضيفي البيض
وحركي وشوفي ممكن تستخدمي 3 او 4 وممكن زياده شوي من الدقيق مش مشكله لحد
ما تصير العجينه متماسكه وما تلزق في اليدين بعديها حطي العجينه في وعاء
فيه الزيت واذهني به العجينه علشان ما تتنشف وغطيها بغطاء وحطيها في مكان
دافي ساعه بعدها اعملي كل الخطوات الموضحه في الصور



افرديهاا على لوح مرشوش بالدقيق



استعملى الشوبك(النشابة) فىالوصول الى السمك المناسب و الحصول على الشكل المستطيل



ادهنيها بالبيض المضاف اليه الحليب



رشيها جيدااا بحشوه القرفه




تاكدى من تغطيه كل العجينه بالحشوه



رشى عليهاا المكسرات المجروشه او الصنوبر او حسب ذوقك



لفى العجينه بحرص و بدقه من الجهه الطوليه للمستطيل



ابدئى فى تقطيعهاا بسكين حاد بسمك 2سم حلقات متساويه



ضعيها فى الصنيه المبطنه بالدقيق او ورق الزبده

اتركيها تخمر لمده ربع ساعه تانى



ادهنى وشها بالبيض


بعد ما تطلع من الفرن ادهنى و شها بسمن سايح علشان تفضل طريه


الان نجهز الايسينج او التزيين

السكر مع الفانيلا والحليب السائل على البارد يعني ما تحطينهم على النار اخلطيهم لحد ما يذوبون مع بعض وصبيهم على السينمون رول

او ممكن وضع صوص شيكولاته



وشكله النهائى:
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:38 pm

<hr style="color: rgb(177, 187, 207);" size="1">







السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اليوم مع اطباق خفيفة

نبدأ بالسلطة::سلطة الكول سلو
المقادير

واحدة ملفوف صغيرة (كرنب) وإذا كانت كبيرة شوية نستعمل نصفها فقط
ثلاث جزرات كبيرة مبشورة بالمبشرة
ثلاث ملاعق كبيرة مايونيز
ثلاث ملاعق كبيرة سكر
نصف كوب حليب سائل
ملعقتان خل

الطريقة

نخرط الكرنب الى قطع صغيرة ونخلطه جيدا مع الجزر المبشور
نضيف باقى المقادير معا فى اناء ونقلبها جيدا حتى يذوب السكر
نصب هذا الخليط على الكرنب والجزر ونقلب جيدا
وبالهنا والشفا



اصابع الجلاش اللذيذة

عجينة الجلاش
زبدة
مقادير الحشوة:
زبدة ملعقتين طعام تقريباً
نص كوب سكر بني
نص كوب صنوبر
نص كوب لوز
بإمكانك استخدام الفول السودانى مع الزبيب والسكر البنى
أخرجي عجينة الجلاش من الفريزر إلى أن تلين
في هذه الأثناء ..
حمصي الصنوبر في قليل من الزبدة وبعد أن يتشقر قليلاً
حمصي معه اللوز حتى يتشقر
ثم أضيفي السكر البني
وحركي الجميع جيداً .. حتى يتشرب السكر الزبدة
ثم اجرشي هذي الحشوة .. جرش وليس طحن كما هو موضح في الصورة


بعد ذلك .. خذي شريحتين من الجلاش وامسحي بينهم بالزبدة
وامسحي الأطراف بالزبدة حتى لا تنشف أثناء العمل



قسمى الشريحة إلى قسمين أو ثلاث على حسب رغبتك في طول الأصبع
الأفضل قسمين
ثم ضعي الحشوة .. والأفضل التكثير من الحشوة
ولفي الجلاش لفتين فقط .. ستتكون لديك أصابع طويلة ونحيفة


ألصقي الأطراف بالزبدة ..
وكل ما لفيتى اصبع ضعيه في علبة بلاستيك وغطي الأصابع حتى لا تنشف



بإمكانك وضع الأصابع في الفريزر قبل أن تشوحيها ..
بحيث تصفينها في بلاستيك وتضعين بين كل طبقة وطبقة ورق نشاف
وبعد ذلك تشوح في مقلاة بها مسحة زيت .. انتبهي لا تقلى ..
ثم حمريها من الجهتين ..


ثم صبي عليها شوكولاتة سائلة حارة .. وقدميها بالهنا والشفا










__________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:39 pm





<hr style="color: rgb(177, 187, 207);" size="1">







اليوم مع:::كـــور الدجـاج المقـــليــه

اليــوم بنتــكلم عن كـــور الدجـــاج
الوصفــه تنفــع للــغداء أو العشـــاء
مع طبــق من الأرز الأبيــــض



المقاديــــر
قليل من الكركـم

بصلتين مفرومتين

دجاج مفروم

بيضتان مخفوقتان

فلفل اسود مطحون

ربع ملعقة بهــار

بقسماط ( مفتـت في طـبق )

نصف ملعـقه فلفل اخضر حار مفروم

زيت للقلــي

نصف ملعـقه ملـح


الطريقــــه

تُفرم البصلتان وتضاف الى الدجاج المفروم
تُضاف اليهما الكركم والفلفل الاخضر والبهار والفلفل الاسود
والملح والبيض المخفوق
يوضع الخليــط في الفريزر لمدة ربع ساعه على الاقل

تشكل العجينه على هيئة كـرات
وتُغرس في البيـض ثم في البقسماط
وتقُـلى في الزيت

تقـــدم بجـــانـــب طـــبق من الأرز الأبيــــض

وبالعافيــــه عليــــكم



والآن مع

شوربــة السبـانــخ بالكريمــه
طـــبق اليـــوم عبارة عن شــوربة السبانـخ بالكريمــه
أتمنــى تعجـــبكم


المقاديـــــر

حبة بصل كبيرة مقطعة ناعماً

فـص ثـوم (مفروم)

2 ملعقة كبيرة زبــدة

1 كلغ أوراق سبانخ (مقطعة ناعماً)

2 مكعب ماجــي

2 كوب حليــب

1 علبـة قشـطه

توسـت مقطع قطع صغيرة ومحمـص


الطـــريقـــة

يقلى البصل والثوم في الزبدة حتى تصبح ذهبية اللون
ثم يضاف السبانخ ويطهى حتى يذبل.

يضاف مكعبات ماجــي وتخلط جميعها جيداً

يضاف الحلـيب ويخلط جيداً

ويترك على نار متوسطة لمدة 5 - 10 دقائق.

ترفع الشوربة عن النار وتخلط جيداً بواسطة خلاط كهربائي
حتى تصبح متجانسة.
يعاد وضع الشوربة على النار المتوسطة مع التحريك حتى تغلي.

تضاف القشطة مع التحريك.

يرفع عن النار ويزين بقطع التوست و يقدم ساخناً



عــجــة ســريـــعــه

العجـــة طبــق معــروف وشهــــي
وتنفــع لأوقــات الصـــباح
أو بالليــل للعشــاء



المقاديــــر
6بيضات

8 - 10ملاعق كبيره دقيق

حـزمـة بقدونس مفرومـه

حزمــة بصل اخضر مفروووم

ملح + بهـار

الطريقــــه

اخليطيها جميعها حتى تتجانـس
بحيث لايكون سائل ولا جامد
ولو كانت سائله تحتاج لزيادة الدقيق
ولو كانت جامــده تحتاج لزيادة البيض

ارفعي قدر زيت على النار
ضعــي زيت غـزير واجعليه يسخن
ثم بملعقه كبيره ارفعي من خليط العجـه
وصبيــه داخـل الزيت
لتكوين قرص صغير
وهكذا حتى تنهي الخليط
وقلبيه على الوجهين

و لا تنـسي تقديمه مع سلطة اللبن والخيار
والبطاطـس المقليه

وبالهنا والشفا








_____
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:41 pm


قلقاس باللحم المفروم
المقادير :-


1 كيلو قلقاس
2/1 1 كوب عصير طماطم
2/1 كيلو لحم مفروم
1 كوب بهريز لحم
ملح - فلفل - عصير ليمون
2 ملعقة سمن

الطريقة:-

يقشر القلقاس ويقطع 4 ارباع ثم يقطع مثلثات رفيعه بسمك 1 سم ويغسل
بالطريقة المعتادة لغسل القلقاس ثم يجفف جيدا بفوطة نظيفة ثم يحمر قليلا
في السمن .
يقلب اللحم المفروم في السمن قليلا ثم يضاف اليه كوب عصير طماطم ويتبل بالملح والفلفل ويترك على نار متوسطه حتى يتسبك .
يوضع اللحم والطماطم في قاع دقيه ( برام فخار ) ويرص فوقه القلقاس .
يضاف 2/1 كوب الطماطم ويزج في الفرن حتى يتسبك وعند التقديم يقلب في طبق عميق ويقدم .
وبالهنا والعافية



قوارب الباذنجان بالبشاميل
المقادير :-


1 كيلو باذنجان رومي صغير الحجم
2 كوب صلصه الباشميل
2/1 كيلو لحم معصج
ملح - فلفل
بيضه
زيت للقلي
قطعة زبدة

الطريقة :-

يقطع الباذنجان نصفين بالطول مع الاحتفاظ بالعنق ويقلي في الزيت ويترك حتى يبرد
ينزع القلب بملعقة صغيرة ويخلط مع العصاج و2 ملعقة بشاميل ويتبل بالملح والفلفل
يعاد حشو وحدات الباذنجان بالخليط السابق ويغطى الوجه بالبشاميل ويرص في طبق فرن ويدهن الوجه بالبيض والزبده
يزج في فرن متوسط حتى يحمر الوجه ويقدم.
صحة وعافية








___
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:42 pm






<hr style="color: rgb(177, 187, 207);" size="1">







اليوم مع اطباق من المعجنات

البسكوت باليانسون

المقادير


كوب زيت
كوب سمن
8 بيضات + 2 صفار بيض
4/1 1 كيلو دقيق 2
/1 1 كوب سكر بودرة
3 معالق كبيرة يانسون صحيح و محمص
1 معلقة شاى بيكنج بودر + 1/2 معلقة شاى نشادر _ فانيليا

الطريقة :

فى الخلاط نضرب الاول الزيت شوية ثم نضع علية السمن و يضرب قليلا مع الزيت
نضع عليهم السكر و يضرب نضيف البيض واحدة واحدة مع الفانيليا ونضربهم شوية
اضع اليانسون و اضرب شوية
اضع البيكنج بودر و النشادر على الدقيق اضيف الدقيق للمقدار و اخلط كويس بايدى كلة مع بعضة
ادهن صينية بالزيت وابدء اعمل قطعة من العجينة على هيئة رغيف فينوو اترك مسافة فى الصينية بين كل رغيف و رغيف
ادخلهم الفرن لحد ما يستوا فى حرارة متوسطة اطلعهم من الفرن و ابدء فى تقطيع كل رغيف بالعرض بالسكينة على هيئة شرايح رفيعة
ارصص هذة الشرايح فى الصينية تانى و ادخلهم الفرن لحد ما يحمر وجهها و بالهنا و الشفا



بسكويت القرفه

المقادير:


نصف كيلو دقيق + ملعقه صغيره بيكنج بودر
ربع كيلو زبده
ربع كيلو سكر
2 بيضه
1 ملعقه كبيره قرفه

الطريقة:

لعمل عجينة بسكويت القرفه نتبع الطريقه البسيطه في العجن
في طبق غويط نضع الدقيق والقرفه والبيكنج بودر والسكر ونقلبهم مع بعض
ثم نضع الزبده عليهم ونفركها بأطراف الأصابع حتي تختلط جميع المكونات مع بعضها
نعجن بالبيض المربوب فقط حتي تتكون عجينه يسهل فردها علي الرخامه
نستعمل قطاعه للعجين بشكل مناسب ..
ونضع قطع البسكويت في صينيه مدهونه بالسمن أو زيت الذره
نخبزها في فرن متوسط الحراره ..



بسكوت جوز الهند

المقادير:


كوب زبدة
2 كوب دقيق
4 معالق كبيرة سكر بودرة
3 معالق كبيرة جوز هند ناعم
3 صفار بيض
معلقة بيكنج بودر
معلقة فانيليا
لدهان الوجة: بياض بيضة _ جوز هند

الطريقة

اضع البيكنج بودر على الدقيق و اخلطهم كويس
اضع الزبدة على الدقيق و افركهم كويس بطراطيف صوابعك لحد ما تحسى ان
الزبدة كلها اختفت فى الدقيق و ان الدقيق بقى زى ما يكون مفرول او مفرفر
اضع السكر و الجوز الهند الى الخليط واقلبهم كويس جدا
اعملى بايدك كدة حفرة صغيرة او فتحة فى الخليط علشان تحطى فية صفار البيض و اعجنى بايدككويس جداكدة خلاص حتتكون معاكى العجينة
افرديها بالنشابة و قطعيها دوائر
ادهنى الوش ببياض البيض ورشى علية جوز هند
ضعيهم فى الصينية و دخليهم فرن متوسط الحرارة
حياخد السوى حوالى ربع او تلت ساعة و بالهنا و الشفا



بسكويت النوشادر

المقادير


1 كيلو دقيق
ربع كيلو سكر
ربع كيلو زيت علي سمنه
6 بيض + فانيليا1 + ملعقه كبيره نوشادر

الطريقة

في الخلاط نضع السمن والزيت والسكر والبيض والفانيليا ونخلطهم جيدا
نضع الخليط في طبق غويط للعحن
ننخل النوشادر مع الدقيق نعجن في الخليط حتي تنفصل العجينه عن حواف الطبق
لتشكيل البسكويت إما بإستخدام المفرمه الخاصة بالبسكويت أو بفرد العجينه
وتقطيعها بقطاعات مناسبه أو برم قطعه من العجين كالقلم ولفها كدوائر
نصيحه للعجن .. دائما كمية الدقيق تقديريه .. يعني ممكن زيادتها أو نقصانها علي حسب ملمس العجينه ..

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:43 pm



تابع المعجنات

الكعك

المقادير


1 كيلو دقيق
نصف كيلو سمنه
2 ملعقة سمسم
ملعقه كبيره خميره بيره
ثلاث أرباع كوب ماء دافئ للعجن
ذرة ملح

الطريقة

ننخل الدقيق في طبق غويط للعجن ..
نعمل حفره في النص نضع فيها السمسم
نقدح السمنه علي النار لغاية ما تكون ساخنه جدا
نحطها علي السمسم ونقلب بملعقه خشب هيكون صعب طبعا نمسك بإيدينا لأنها سخنه جدا
لماتبرد نبس أو نفرك خليط الكعك بين الإيدين كويس قوي ..حتي ينعم ويتشبع بالسمنه
-نخمر الخميره مع ملعقه صغيره سكر في الماء الدافئ ( ثلاث أرباع الكوب )
بعد أن تعلو وترتفع الخميره .. نعجن بيها الكعك .. ونغطيها لتخمر حوالي ساعه
نشكل الكعك كور صغيره ونحشيها إما بالعجميه أوالملبن أوأي نوع مكسرات مفضل
.. أو حتي بدون حشو وننقشها بالمنقاش أو القوالب الخاصه بالكعك..
نخبزها ........................ ولما تبرد نرش عليها سكر بودره
ماحوظة: عشان الكعك يكون ناعم لا زم نبسه كويس وماء العجن مايكونش كتير
بمعني.. ممكن تعجني كيلو الدقيق بنص كوب ميه لغاية كبايه .. ومش أكتر
كل ما الميه تزيد الكعك ينشف ..



الفايش

المقادير


1 كيلو دقيق
ربع كيلو سمن
1 كوب لبن حليب
1 ملعقه صغيره محلب +1 ملعقه صغيره كركم +1 ملعقه كبيره حمص مطحون
1 ملعقه كبيره خميره بيره

الطريقه

نخمر ملعقة كبيره حمص مطحون ناعم مع نصف كوب لبن دافئ لمدة 24
ساعةنعجن الدقيق باللبن المتخمر بالحمص وعليه محلب وكركم وخميره البيره (
بعد إذابتها بملعقه صغيره سكر وربع كوب ماء) لازم تكون العجينه يابسه جدا
وناشفه نضيف السمنه للعجينه ونكمل العجن .. بعد أن تخمر العجينه .. نشكلها
في صينية الخبز كالرغيف الفينو لكن بعرض رغيفين نتركها تخمر تاني ونخبزها
... بعد كده نقطعها شرايح رفيعه بالعرض نحمصها في الفرن .... وبالهنا



بسكويت السمسم

المقادير


3 كوب دقيق
ثلاث أرباع الكوب سمن
نصف كوب سكر
2 بيضه + فانيليا
2 ملعقه صغيره بيكنج بودر
عسل نحل لدهن الوجه
سمسم مغسول ومحمص لوضعه علي وجه البسكويته ..

الطريقه

نعجن بالطريقه البسيطه ..
في طبق غويط نضع الدقيق مع السكر والبيكنج بودر .. ونقلبهم باليد
نضيف عليهم السمنه ونفركها في الدقيق بأطراف الأصابع
نعجن بالبيض المربوب مع الفانيليا.. حتي نكون عجينه متماسكه وناعمه
نفردها بالنشابه ونشكلها بقطاعه مناسبه
نمسح علي وحه البسكويته بالعسل ونرش عليه السمسم
نخبز البسكويت وبالهنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
الامير
مشرفة الأقسام العامه
مشرفة الأقسام العامه


عدد الرسائل : 68
رقم العضويه : 2
تاريخ التسجيل : 04/12/2007

مُساهمةموضوع: رد: طبقى المفضل.....(ملف متجدد)   الثلاثاء ديسمبر 18, 2007 4:44 pm









البيتي فور

المقادير الأولي1


كيلو دقيق + ملعقه كبيره بيكنج بودر
نصف كيلو زبده
ربع كيلو سكر بودره
6 بيض + فانيليا

المقادير الثانيه ( ناعمه جدا .)

. 1 كيلو دقيق
300 جرام سكر بودره
700جرام زبده
صفار 8 بيض + فانيليا
لا يوضع بيكنج بودر


الطريقه

بإستخدام المضرب الكهربائي أو العجان نضرب البيض مع الفانيليا جيدا ونتركها جانبا
في إناء آخر نرب الزبده حتي تصير ناعمه
نضيف عليها السكر الناعم ونكمل الخلط
نضع البيض بالفانيليا ونكمل الخفق حتي يكون الخليط هش
بإستعمال اليد نعجن بالدقيق ومعه البيكنج بودر
نشكل البيتي فور ويخبز في الحال
-لو أردنا عمل بيتي فور بالكاكاو نضيف للدقيق ملعقة كاكاو بعد أن ننقص ملعقة دقيق منه
في عمل العجائن عموما يراعي بان كمية الدقيق المكتوبه ممكن التلاعب بها قليلا كأن نزيدها أوننقصها حسب ملمس العجينه




لانكشاير ( ناعم ولذيذ جدا )

المقادير


نصف كيلو دقيق + نصف كيلو نشا ناعم + ملعقه كبيره بيكنج بودر
نصف كيلو زبده
400 جرام سكر
6 بيضات + فانيليا

الطريقة

نتبع نفس طريقة البيتي فور في العجن
نقسم العجينه نصفين لعمل النصف بالكاكاو
تشكل العجينه لكور صغيره جدا قطرها أقل من 2 سم
بعد الخبز نلزق الكور بالمربي .
. واحده بيضه وواحده بني أو إتنين أبيض زي ما إنتم عاوزين وتجمل بجوز الهند او الشكولاته الفورما سيلا البنى او الملونة
بالهنا










__________________
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طبقى المفضل.....(ملف متجدد)
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
العـــــــــــــــــــــــابــــــــــر :: قسم المرأه والمجتمع :: مــطـــبـخ ــــيّّ-
انتقل الى: